You are currently viewing Santorini

Santorini

Santorini este top modelul insulelor grecești, iar imaginea lui este instant recunoscută în întreaga lume: stânci multicolore se ridică din mare, acoperite de o puzderie de clădiri albe. Cu reputația sa pentru panorame orbitoare, apusuri de soare romantice și plaje cu nisip vulcanic, nu-i de mirare că stă în topul a milioane de bucket lists. Insula are forma unui croissant, iar insulele vecine indică faptul că Santorini a fost cândva circular, cunoscută atunci sub numele de Strongili. Cu mii de ani în urmă, o colosală erupție vulcanică a făcut ca centrul Strongili să se scufunde, lăsând un crater cu stânci falnice de-a lungul estului. 

Stațiunile de pe coasta de est, cum ar fi Kamari și Perissa, reprezintă o atracție mai tradițională și mai accesibilă pentru vacanța insulară: plaje pline de șezlonguri, sporturi nautice, baruri vesele și promenade pline de taverne. Plajele de pe această coastă sunt căptușite cu nisip negru; iar pe cea de sud există o serie de plaje renumite pentru nisipul lor multicolor – plaja Roșie dramatică fiind preferata călătorilor. Interiorul insulei este punctat de podgorii și sate tradiționale, care-ți permit să vezi dincolo de agitația turistică. Ar fi păcat să nu faci o oprire în Pyrgos pentru mâncăruri greu de potolit sau de uitat, și să te plimbi până apune soarele și te dor picioarele. 

Lucrările naturii sunt afișate de pe orice scaun de pe malul apei, dar cea mai rapidă vedere a apusului de soare este în Oia, unde mii de turiști se adună pentru a admira și a aplauda căderea nopții. O altă activitate ce merită făcută aici sunt scufundările și clar ai de unde alege câte o plajă diferită în fiecare zi. 

Gazdele-ți pot organiza orice tur pe care ți-l poftește inima – există zeci de agenții gata să te ajute cu vizite la vinoteci, tururi de arheologie, vizionarea apusului de soare și multe altele. 

Cea mai populară opțiune este o croazieră, iar itinerariul clasic se desfășoară între insulele vulcanice ale Calderei Nea Kameni și Palia Kameni, inclusiv o oprire la crater și la izvoarele termale. Cea mai populară perioadă de călătorie spre Santorini este iulie și august, când prețurile cresc, iar hotelurile, zonele turistice și plajele sunt pline de vizitatori. Lunile de extra-sezon, din aprilie, mai, începutul lui iunie, sfârșitul lunii septembrie și octombrie, sunt perioade mai bune de vizitat – toate sunt mai liniștite în Santorini și considerabil mai tăcute pe coasta de est. Merită să iei o pauză de iarnă și să vii aici, când mulțimile sunt rare, iar prețurile scăzute, în timp ce peisajul este în continuare uluitor. 

Noi oamenii ne temem de clișee, de aceea mulți dintre noi tind să evite Santorini preferând destinații mai puțin abuzate pe Instagram. Dar uităm că orice obiectiv super popular, orice nor și orice apus de soare, va avea întotdeauna un unghi încă neexplorat de lentila ta. 

Iar ca toate să se împletească într-un album de wekeend memorabil, nu uita să mai lași camera jos și să trăiești prezentul.

Lasă un răspuns

Santorini