You are currently viewing Toscana

Toscana

Pentru iubitorii de vin, romantism și dealuri verzi infinite,
Toscana ar trebui să fie următoarea destinație de călătorie.
Chiar dacă ai văzut-o deja.
În memoriile ei de călătorie ”Under the Tuscan sun”, autoarea Frances Mayes scria că „Viața îți oferă o mie de șanse… tot ce trebuie să faci este să alegi una”.

Pentru dependenții de adrenalină și aer curat, o vacanță activă toscană oferă multe astfel de șanse de a gusta viața. Cu peisaje pitorești celebre, care se întind de la semeții Alpi Apenini la dealurile Chianti de smarald, această regiune atât de bogată în cultură și istorie începe abia acum să apară mai intens pe harta călătoriilor de aventură.

Toscana este renumită pentru ciclism, mai ales în regiunea deluroasă Chianti, între Florența și Siena. Nicăieri nu e mai plăcut să te bucuri de bicicletă decât în țara de pe colina rulantă din Chianti. Peisajele clasice toscane din pășuni, câmpuri de grâu strălucitoare, podgorii și livezi de măslini se desfășoară ca paginile unei broșuri turistice, în timp ce pedalezi pe drumurile prietenoase din spatele Stradei Bianche, unde, gospodării renovate din piatră, castele medievale și sate adormite, oferă și acum vederi splendide.

Un tur absolut magic cu bicicleta de 40 de kilometri e cel ghidat de coapsa zonei rurale Chianti. În orașul Radda, la jumătatea distanței dintre Florența și Siena, te poți refugia pentru un cappuccino și biscotti de dimineață, apoi poți pedala spre Castello di Brolio, un castel magnific cu vedere la satul Gaiole, unde a fost inventat pentru prima dată vinul Chianti.

Aici ești casă la familia Ricasoli de aproape 800 de ani, și afli cum castelul a fost adesea asediat în timpul războaielor interminabile dintre Siena și Florența.

Cu priveliștile sale panoramice asupra țării Chianti, această capodoperă arhitecturală medievală este locul perfect pentru o degustare de vinuri de sărbătoare.

Giglio face parte din arhipelagul toscan, un șir de insule dintre Mările Liguriene și Tirrene care include Elba, unde Napoleon a fost exilat în 1814. Pentru căutătorii de solitudine, apelul de sirenă Robinson Crusoe de la Elba este irezistibil. În formă de pește, cu capul osos îndreptat spre Corsica și coada în coasta toscană, coloana vertebrală a insulei se prăbușește cu precizie spre o serie de țărmuri stâncoase care conțin plaje semilune – multe accesibile doar din mare – unde chiar și astăzi puțini vizitatori se aventurează. .

Încă relativ nepătruns, Elba devine rapid un paradis pentru caiacari, marinari, snorkeleri, pescari de mare adâncime și scufundători care caută naufragii antice, atrași de exotica viață submarină. Drumeția este, de asemenea, din ce în ce mai populară pe jumătatea vestică a insulei, cu nisipul alb, roca vulcanică neagră și plajele din piatră lustruită din mare, ascunse sub stânci de granit.

Tot aici se află poate cel mai bun avantaj al obținerii unei transpirații în Toscana: laolaltă cu emoțiile ți se oferă și bucătărie legendară, vinuri de talie mondială și ospitalitate în stilul casei.Florența și Pisa sunt punctele de pornire pentru cele mai multe aventuri toscane.

Ambele au conexiuni frecvente cu orașele hub europene, cum ar fi Londra și Frankfurt.

Dacă te întrebi cand ar fi mai bine să pornești spre ele, ți-aș zice că toamna și primăvara sunt cele mai potrivite sezoane, când mulțimile sunt mai rare, temperaturile mai reci și prețurile mai mici.

Iar ca toate să se împletească într-un album de wekeend memorabil, nu uita să mai lași camera jos și să trăiești prezentul.

Lasă un răspuns

Toscana